top of page

Nyt om projektet i Politiken byrum


Udvikler vil omdanne 112 år gammel ceme
.
Download • 514KB
Udvikler vil omdanne 112 år gammel cementfabrik på Samsø til spahotel i træ NYHEDER 23. FEB. 2021 KL. 15.46 EMIL VALDIMARSSON Journalist BEVARING PR-foto: Jakob Helbig

25.2.2021

Udvikler vil omdanne 112 år gammel cementfabrik på Samsø til spahotel i træ - politikenbyrum.dk

En enig kommunalbestyrelse og ejendomsudvikler Lasse Kronholm har besluttet at upcycle en 112 år gammel cementfabrik på Samsø og samtidig opføre det, der går under navnet Samsø Strandhotel.

Det oplyser Samsø Strandhotel i en pressemeddelelse. Udover kommunalbestyrelsen bakker også den lokale naturfredningsforening op om projektet, da udvikler Lasse Kronholm også vil genoprette naturen omkring den gamle cementfabrik.

»Den gamle cementfabrik vil komme til at blive en hybrid mellem et klassisk badehotel og en spaoplevelse. Bygningen skal opføres med så lille CO2-aftryk som muligt, i træ, og med upcyclede brædder, spær og tømmer,« udtaler Lasse Kronholm i pressemeddelelsen.

Teknik- og Miljøudvalget i Samsø Kommune ser positivt på projektet, da det samtidig vil tilføre kommunen 25 helårsarbejdspladser: »Det er virkelig et projekt, man har taget til sig på øen,« udtaler formand for Teknik og Miljøudvalget, Michael Kristensen.

Kommunen skal inden byggestart have tilladelse til at betegne området som et kystnært udviklingsområde, men byggeriet forventes at begynde i 2021.

Domus Arkitekter har tegnet skitser til byggeriet.


104 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentarios


bottom of page