top of page

OM PROJEKTET

Projektet Samsø Strandhotel går ud på at få en gammel industrigrund omdannet og genfødt som strandhotel. At opføre en ny bygning med respekt for naturen omkring, historien på stedet, og sammenhængen til Samsø.

Til den proces er der etableret selskabet Samsø Strandhotel A/S, som man kan købe aktier i. Den nye aktieemission løber frem til 31.12.2024. På hjemmesiden her - under fanen Investorinformation - er der al den information man behøver for at tegne aktier.

OM BYGNINGEN

Den kommende bygning vil afspejle stedets historie som cementvarefabrik igennem mere end 100 år ved, at der er brugt beton i rå og enkle former. Betonarbejdet skal efter håndslag med Bjørn, den nuværende fabriksejer, støbes af ham selv, som den sidste opgave, inden han trækker sig tilbage. Beslutninger omkring materialer kan være mange. Vi vægter i høj grad det naturlige og bæredygtige materialevalg og et lavt co2 aftryk. Dele af den gamle fabrik vil blive 'upcyclet' til møbler, inventar og bygningselementer og overflader.

NATURGENOPRETNING

Projektet omfatter naturgenopretning af kystnær natur, hvor der indtil nu har ligget tung industri, på ca. 5000 kvadratmeter, svarende til omtrent 80% af ejendommens areal. Ved naturgenopretningen vil hele kysten langs Sælvigbugten komme til at hænge sammen som naturområde igen.

STATUS PÅ PROJEKTET

Status på projektet er et enigt teknisk udvalg, der har anbefalet projektet, og en enig kommunalbestyrelse, der herefter har vedtaget at lade det indgå i planstrategien. Tillige er bestyrelsen i den lokale afdeling af Danmarks Naturfredningsforening også for projektet.

Stedet har været i samme families eje i mere end 100 år siden starten som cementvarefabrik. Nu har Bjørn - efter mere end ti års tilløb - besluttet at lade ejendommen få nyt liv som strandhotel. Derfor er driften nu solgt videre og samtidig flyttes den, når grunden handles. Dette efterlader fabrikken som en overflødiggjort bygning.

Strandhotellet bliver en selvbærende enhed med restaurant, vinbar, fitness og både rooftop spa og spa i kælderen. En endnu uset hybrid i Danmark mellem et folkekært og elsket dansk badehotel og et luksuriøst spahotel, som vil skabe den efterlyste helårsdestination på Samsø.

40 ARBEJDSPLADSER

Det vil involvere 40 arbejdspladser alene på grund af stedet, plus de afledte økonomiske effekter rundt om på øen der vil være af aktiviteten og lokale samarbejder. De økonomiske effekter forstærkes af, at selskabet - og holdingselskabet - er registreret på Samsø, og investeringsmuligheden er klippet op i tilpas små stykker til, at mange kan være med. Også på Samsø, eller hvis man i øvrigt har tilknytning til øen. Det gør så også, at en væsentlig del af de oprindelige aktionærer har adresse på Samsø. Et afkast der dermed kommer Samsø direkte tilgode.

Dermed vil mange flere kunne få glæde af den fantastiske beliggenhed. Naturen omkring bygningen vil blive genoprettet og aktiviteterne på stedet vil hænge godt sammen med Samsø som turistdestination og nyoprettede arbejdspladser i Udkantsdanmark- nu også med et sted, der kan tiltrække gæster året rundt.

POLITISK opmærksomhed

Skærmbillede 2024-02-21 kl. 13.26.09.png

7. februar 2024

I den seneste udgave af podcasten "Kampen for et mere sammenhængende Danmark - Christiansborg" fra den 7. februar 2024 var Morten Dahlin, minister for byer og landdistrikter, kirkeminister og minister for nordisk samarbejde fra Venstre, gæst.

 

I programmet diskuterede de det kommende landdistriktspolitiske udspil, der forventes fremlagt i foråret 2024

Billede1.png

16. februar 2024

Kildehenvisning:

Turistmonitor

Morten Dahlin (V) overtager her By-, Land- og Kirkeministeriet og dermed også ansvaret for planloven efter Louise Schack Elholm (V). 

 

Nu varsler den nye minister et opgør med planloven. 

20210717MB_SSH_Beach_Looparch.jpg

21. februar 2024

Kildehenvisning:

Turistmonitor

FORSØGSORDNING

15 kommuner har budt ind: Nu kæmper 17 kystnære turismeprojekter om seks forsøgstilladelser

Projektejere og kommuner rundt i landet krydser lige nu fingre for at opnå en de seks forsøgstilladelse, som vil tillade anlæg af turismeaktiviteter i kyst- og naturområder.

1361 Samsø strandhotel 1-400 med p pladser.jpg
bottom of page