top of page

OM PROJEKTET

Projektet Samsø Strandhotel går ud på at få en gammel industrigrund omdannet og genfødt som strandhotel. At opføre en ny bygning med respekt for naturen omkring, historien på stedet, og sammenhængen til Samsø.

Til den proces er der etableret selskabet Samsø Strandhotel A/S, som man kan købe aktier i. Den nye aktieemission løber frem til 31.12.2022. På hjemmesiden her - under fanen Investorinformation - er der al den information man behøver for at tegne aktier.

OM BYGNINGEN

Den kommende bygning vil afspejle stedets historie som cementvarefabrik igennem mere end 100 år ved, at der er brugt beton i rå og enkle former. Betonarbejdet skal efter håndslag med Bjørn, den nuværende fabriksejer, støbes af ham selv, som den sidste opgave, inden han trækker sig tilbage. Beslutninger omkring materialer kan være mange. Vi vægter i høj grad det naturlige og bæredygtige materialevalg og et lavt co2 aftryk. Dele af den gamle fabrik vil blive 'upcyclet' til møbler, inventar og bygningselementer og overflader.

NATURGENOPRETNING

Projektet omfatter naturgenopretning af kystnær natur, hvor der indtil nu har ligget tung industri, på ca. 5000 kvadratmeter, svarende til omtrent 80% af ejendommens areal. Ved naturgenopretningen vil hele kysten langs Sælvigbugten komme til at hænge sammen som naturområde igen.

STATUS PÅ PROJEKTET

Status på projektet er et enigt teknisk udvalg, der har anbefalet projektet, og en enig kommunalbestyrelse, der herefter har vedtaget at lade det indgå i planstrategien. Tillige er bestyrelsen i den lokale afdeling af Danmarks Naturfredningsforening også for projektet.

Stedet har været i samme families eje i mere end 100 år siden starten som cementvarefabrik. Nu har Bjørn - efter mere end ti års tilløb - besluttet at lade ejendommen få nyt liv som strandhotel. Derfor er driften nu solgt videre og samtidig flyttes den, når grunden handles. Dette efterlader fabrikken som en overflødiggjort bygning.

Strandhotellet bliver en selvbærende enhed med restaurant, vinbar, fitness og både rooftop spa og spa i kælderen. En endnu uset hybrid i Danmark mellem et folkekært og elsket dansk badehotel og et luksuriøst spahotel, som vil skabe den efterlyste helårsdestination på Samsø.

25 ARBEJDSPLADSER

Det vil involvere 25 arbejdspladser alene på grund af stedet, plus de afledte økonomiske effekter rundt om på øen der vil være af aktiviteten og lokale samarbejder. De økonomiske effekter forstærkes af, at selskabet - og holdingselskabet - er registreret på Samsø, og investeringsmuligheden er klippet op i tilpas små stykker til, at mange kan være med. Også på Samsø, eller hvis man i øvrigt har tilknytning til øen. Det gør så også, at en væsentlig del af de oprindelige aktionærer har adresse på Samsø. Et afkast kommer dermed direkte ned på Samsø.

Dermed vil mange flere kunne få glæde af den fantastiske beliggenhed. Naturen omkring bygningen vil blive genoprettet og aktiviteterne på stedet vil hænge godt sammen med Samsø som turistdestination og nyoprettede arbejdspladser i Udkantsdanmark- nu også med et sted, der kan tiltrække gæster året rundt.

IMG_7166.heic
IMG_7168.heic
IMG_7175.heic
IMG_7173.heic

ministerbesøg på samsø

D.15. August 2021 

 

Indenrigs- og boligminister, Kaare Dybvad og Erhvervsordfører (K) Mona Juul, besøger Samsø for blandt andet at stille skarpt på

"Samsø Strandhotel"

Læs mere under fanen "presse".

1361 Samsø strandhotel 1-400 med p pladser.jpg
bottom of page