SLA, Loop og Mikkel Westfall er med: Træhotel på Samsø har fået grønt lys af staten

Artiklen er lånt af Byrummonitor


NYHEDER 7. OKT. 2022 KL. 07.37

TRÆBYGGERI

Med landzonetilladelse i hus kan holdet bag snart sætte gang i omdannelsen af en 113 år gammel cementfabrik.


Når man i disse dage går ind på hjemmesiden for projektet Samsø Strandhotel, bliver forsiden efter få sekunder afløst af en glad mand med en telefon til øret og en arm i vejret – og en tjekliste med tre punkter:

Kystdirektoratet, Bolig- og Planstyrelsen samt kommunalbestyrelsen på Samsø.

De er nu alle tre tjekket af, efter parterne bag har fået landzonetilladelse til at gennemføre omdannelsen af en 113 år gammel cementfabrik til et hotel i træ.

»Der er stadig et reelt forløb med sagsbehandlingen, ligesom der er noget tegningsarbejde tilbage for arkitekterne. Men med den aktuelle tilladelse er de store sten nu ryddet af vejen,« siger bagmand og projektleder Lasse Kronholm, som er den glade mand på billedet, i en pressemeddelelse.

Hotellet skal ligge på kysten mod Aarhus, vest for Toftebjerg, og får 27 værelser, spa i kælderen og på tagterrassen samt restaurant, pejsestue, vinkælder og fitnessrum. Det skal være åbent året rundt.

»Det her er et drømmeprojekt, der ikke kun giver økonomisk mening, men også vil genoprette kystnær natur, fjerne tung industri fra kysten og skaffe helårsarbejdspladser til Samsø,« siger Lasse Kronholm.


Visualisering: LOOP Architects


Westfall, Loop og SLA

Investorkredsen tæller blandt andre Mikkel Westfall, tidligere partner i Årstiderne Arkitekter og i dag stifter og medejer af tegnestuen Clementwestfall.

»For os er hans engagement et skulderklap, både i forhold til arkitekturen, men især bæredygtigheden i hotellet. Mikkel Westfall er nemlig også investor og bestyrelsesmedlem i Havnens Hænder, som sælger biogene byggematerialer. Dermed har han fingeren på pulsen i forhold til udviklingen inden for bæredygtigt byggeri, og han kender alle faserne i ejendomsudvikling. Det er et kæmpe aktiv for os, at han også har sagt ja til at være en del af vores advisory board,« siger Lasse Kronholm.

Aarhus-tegnestuen Loop Architects, som blandt andet har tegnet Stauning Whisky-destilleri ved Skjern, er tilknyttet som arkitekt, og SLA er tilknyttet som landskabsarkitekt.

Teknisk Udvalg i Samsø Kommune besluttede i 2017 at udarbejde et plangrundlag for projektet, hvilket kommunalbestyrelsen bakkede op om, og siden har projektet arbejdet med at sikre de statslige godkendelser, som altså ifølge holdet bag nu skulle være på plads.Foto: Jacob Helbig


SLA, Loop og Mikkel Westfall er med_ Træhotel på Samsø har fået grønt lys af staten - byru
.
Download • 2.96MB


177 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle