Se billederne: Så labert bliver nyt helårsåbent strandhotel på Samsø

Opdateret: 9. okt.


BYUDVIKLING

Artiklen er lånt af Århus Stiftidende

08 okt. 2022 kl. 05:01

Jesper Bech Pedersen jbpe@stiften.dk


Samsø Strandhotel Visualisering: Loop Architects


Samsø Strandhotel skal være en hybrid mellem det klassiske danske badehotel og den luksuriøse spa-oplevelse og medvirke til at gøre øen til en helårsdestination.

08 okt. 2022 kl. 05:01

Jesper Bech Pedersen jbpe@stiften.dk


SAMSØ: Om få år kan det, der i dag er en udslidt cementvarefabrik i Sælvigbugten på Samsø, være skiftet ud med et luksuriøst strandhotel. Landzonetilladelsen til projektet er netop kommet i hus, og dermed går udviklingen af Samsø Strandhotel ind i sin afgørende fase. - Der er stadig et reelt forløb med sagsbehandlingen, ligesom der er noget tegningsarbejde tilbage for arkitekterne. Men med den aktuelle tilladelse er de store sten nu ryddet af vejen, siger bagmand og projektleder Lasse Kronholm, der trods 20 års erfaring i ejendomsbranchen ikke tøver med at kalde strandhotellet for kulminationen på karrieren.


I dag ligger der en udtjent cementvirksomhed på grunden, som skal fjernes for at give plads til badehotellet, der primært skal opføres i træ og andre bæredygtige materialer. Samtidig skal der laves naturgenopretning på den store grund.

Hotellet kommer til at ligge ved den røde markering, tæt på Sælvig Havn, hvor færgerne fra Aarhus og Hou anløber Samsø.

Kort: Google MapsHotellet på kysten over mod Aarhus vil få 27 værelser og have spa i kælderen og på tagterrassen. Der vil desuden blive opført restaurant, pejsestue, vinkælder og fitnessrum. - Det her er et drømmeprojekt, der ikke kun giver økonomisk mening, men også vil genoprette kystnær natur, fjerne tung industri fra kysten og skaffe helårsarbejdspladser til Samsø, siger Lasse Kronholm.

Åbent om vinteren Strandhotellet kommer til at holde åbent hele året, for når sommergæsterne tager hjem fra Samsø, begynder højsæsonen til gengæld for spa. - En fuldskala spaoplevelse kan holde interessen for at komme til Samsø oppe hele året, og med restaurant bliver stedet en lille, selvbærende enhed, forventer Lasse Kronholm.Samsø Strandhotel kommer især i vintertiden til at satse på spaoplevelser.

Visualisering: Loop Architects

Endnu eksisterer hotellet kun på papiret, men i sommer kunne Lasse Kronholm fra en midlertidig, hjemmebygget strandbar på stedet forestille sig, hvordan udsigten bliver med aftensol ind mod det jyske fastland og kig til Tunø.

Privatfoto


Det kommende Samsø Strandhotel er tegnet af den århusianske tegnestue Loop, der herhjemme blandt andet står bag opførelsen af Stauning Whiskys destilleri ved Skjern.

Landskabsbearbejdningen kommer også til at have århusiansk bidrag. De første streger til området i Sælvigbugten er nemlig slået af SLA i Aarhus, der - også sammen med Loop i øvrigt - har stået bag udformningen af Nationalparkcenter Thy.Svære godkendelser i hus Det er sjældent lige ud ad landevejen at få lov at bygge i kystnære omgivelser, men Samsøs kommunalbestyrelse har støttet projektet hele vejen, lige siden Teknisk Udvalg i 2017 besluttede at lave et plangrundlag for projektet og efterfølgende fik opbakning fra en enig kommunalbestyrelse. Nu har også Kystdirektoratet og Bolig- og Planstyrelsen nikket ja til projektet, og med de nationale myndigheders godkendelser er der kun 'almindelig' sagsbehandling tilbage som ved alle andre byggeprojekter. Næste skridt bliver nu blandt andet at forberede nedrivningen af de eksisterende industribygninger, så der bliver plads til at opføre det splinternye strandhotel.


Strandhotellet bliver udstyret med restaurant, vinbar, pejsestue og fitness såvel som spa på taget og spa i kælderen.

Visualisering: Loop Architects

Sådan ser der ud nu på ejendommen, hvor der har været cementvarefabrik siden starten af 1900-tallet.

Foto: Google Streetview


Der har været cementvarefabrik på stedet gennem mere end 100 år, og ifølge hotellets hjemmeside er der lavet aftale med indehaveren af fabrikken, at han laver betonarbejdet til det nye hotel som sidste arbejdsopgave, inden han trækker sig tilbage.

Planen er i øvrigt at genbruge så meget som muligt fra de gamle bygninger. Brædder og planker kan blive til bordplader, og beton og mursten kan måske bruges i indretningen og til inventar. Derudover skal hotellet primært opføres i træ. Ud over selve hotellet skal der laves naturgenopretning af kystnær natur på et 5.000 kvadratmeter stort areal, så hele kysten langs Sælvigbugten komme til at hænge sammen som naturområde igen.

Lokal opbakning og arbejdspladser Projektet bliver finansieret af en mængde større og mindre investorer, hvoraf mange enten kommer fra Samsø eller har en personlig forbindelse til øen. - Det er dejligt, at så mange med tilknytning til Samsø støtter projektet. Vores investorkreds tæller blandt andre Mikkel Westfall, der er stifter og medejer af tegnestuen Clementwestfall og tidligere har været partner og medejer i Årstiderne Arkitekter. For os er hans engagement et skulderklap, både i forhold til arkitekturen, men især bæredygtigheden i hotellet, mener Lasse Kronholm.Visualisering: Loop Architects


Det ventes, at selve hotellet vil skabe 25 nye arbejdspladser på øen - plus de afledte effekter, som den øgede turisme kan give andre steder på øen. Forventningen er, at byggeriet kan starte med udgangen af 2023, og at hotellet kan stå færdigt året efter ved samme tid.

Fra hotellet bliver der udsigt mod vest: Visualisering: Loop ArchitectsNaturen omkring hotellet skal føres tilbage til oprindelig kystnatur.

Visualisering: Loop Architects


Læs artiklen her:

https://stiften.dk/artikel/se-billederne-s%C3%A5-labert-bliver-nyt-hel%C3%A5rs%C3%A5bent-strandhotel-p%C3%A5-sams%C3%B8


Århus Stiftidende. Så labert bliver nyt helårsåbent strandhotel på Samsø _ stiften.dk
.pdf
Download PDF • 1.69MB


267 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle